İngiliz savunma devinden güven mesajı

İngiliz savunma devi BAE Systems’ın Üst Yöneticisi (CEO) Ian Graham King, Türk ekonomisine güvenlerinin devam ettiğini söyledi.

İngiliz savunma devinden güven mesajı

King, Türkiye’nin Milli Muharip Uçak Projesi’ni (TF-X) geliştirmeye yönelik Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TAI) ile BAE Systems’in çerçeve sözleşme imzalanmasından sonra, Türkiye ekonomisine ve ülkenin savunma sanayisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. BAE Systems’in, Türkiye’de, Nurol Holding ile ortak kurdukları paletli ve tekerlekli zırhlı muharebe araçları ile silah sistemlerinin tasarım ve üretimini gerçekleştiren FNSS Savunma Sistemleri AŞ’deki (Nurol yüzde 51 ve BAE Systems yüzde 49) endüstriyel ortaklığı dolayısıyla başarılı bir geçmişe sahip olduğunu anlatan King, havacılıkta Türk teknoloji şirketi Fotoniks ile uçak görüntü sistemlerinin geliştirilmesi ve bölgede dağıtımı konusunda iş birliği yaptıklarını kaydetti.

 

YENİ FIRSATLAR OLUŞABİLİR

 

BAE Systems’in Türkiye’de deniz radarları, deniz silah sistemleri, torpidolar ve zırhlı muharebe araçlarında çok önemli bir kurulu sistemi olduğunu ifade eden King, ”Türkiye’deki yatırımlarımıza, yine yakın bir tarihte ülkedeki havacılık kabiliyetini geliştirmek ve yerli kapasitesiyi artırmaya yönelik ülkenin hedefini desteklemek için, Nurol Holding ve BAE Systems’in ortaklığıyla kurulan Nurol BAE Systems Hava Sistemleri Anonim Şirketi takip etmiştir” diye konuştu. King, Türkiye’nin her zamankinden daha güçlü olabileceğinin altını çizerek şunları kaydetti:

​”Türk ekonomisine olan güvenimiz devam ediyor. Şirket olarak Türkiye’de bulunduğumuz ilk günden beri ülkeye güven her zaman işimizin kalbi olmuştur. Türk hükümetinin ekonomiyi güçlendirmeye ve uluslararası yatırımları çekmeye yönelik mevcut ve gelecekteki atacağı potansiyel adımlar ülkede yeni fırsatlar oluşturabilir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X