İngiliz siyasetçiler PYD’ye tam destek

Aralarında İngiliz Lordlar Kamarası mensubu Maurice Glasman ile parlamento üyesi Lloyd Russell-Moyle’ın da bulunduğu İşçi Partili siyasetçiler, Suriye’nin kuzeyindeki Kamışlı bölgesini ziyaret etti.

İngiliz siyasetçiler PYD’ye tam destek

Türkiye tarafından PKK’nın Suriye kolu olarak kabul edilen PYD kontrolündeki Kamışlı’daki yetkililerle bir araya gelen İngiliz siyasetçilerden Glasman, ‘Sizinle uzun dönemli bir ilişki için buradayız.

Özgürlüğünüzü ortadan kaldırmaya çalışan herkese karşı size destek vereceğiz’ dedi. Glasman, ‘Ayrıca tüm kalbimizle sizle dayanışma içindeyiz’ diye ekledi.

Suriye’nin kuzeyindeki ziyaretlerinin devam edeceğini söyleyen Glasman, PYD’nin silahlı kanadı YPG ve kadın kolu YPJ’nin mensuplarıyla da görüşeceklerini belirtti.

TÜRKİYE’YE YAPILAN SİLAH SATIŞI

İşçi Partili vekil Russell-Moyle ise Suriye’nin kuzeyine gerçekleştirdikleri ziyaretlerden edindiklerini, ‘İngiltere’ye dönünce parlamentoyla ve İngiliz halkıyla paylaşacaklarını’ söyledi.

Türkiye’ye yapılan silah satışının daha dikkatli inceleneceğini ümit ettiğini belirten Russell-Moyle, ‘Yanınızda olduğumuzu söylemek istiyoruz’ ifadesini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X