İngiltere kraliçesi Nazi kamplarını gezecek

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ve eşi Edinburgh Dükü Philip, 23-26 Haziran’da Almanya’ya ziyarette bulunacak.

İngiltere kraliçesi Nazi kamplarını gezecek

Kraliçe’nin resmi konutu Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklamada, Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’in daveti üzerine yapacakları Almanya ziyareti kapsamında çiftin, eski Nazi toplama kamplarından Bergen-Belsen’i ziyaret edecekleri ifade edildi.

Çiftin, Almanya’nın Berlin ve Frankfurt kentlerini ziyaret edeceği bildirilen açıklamada ayrıca Kraliçe ile eşinin, Cumhurbaşkanı Gauck tarafından onurlarına verilecek yemeğe katılacağı, Spree Nehri’nde tura çıkacağı, hakla buluşacağı birkaç etkinliğe katılımının yanı sıra Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir araya geleceği kaydedildi.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ve eşi, Almanya’ya daha önce 1965, 1978, 1992 ve 2004 yıllarında resmi ziyarette bulunmuştu.

89 yaşındaki Kraliçe 2. Elizabeth, 63 yıldır İngiltere kraliyet tahtında oturuyor. 2. Elizabeth’in eylül ayında Kraliçe Victoria’nın rekorunu kırarak, İngiltere’nin en uzun süre tahtta bulunan monarkı olması bekleniyor. 1901 yılında 81 yaşındayken hayatını kaybeden Kraliçe Victoria, 63 yıl 7 ay tahtta kalmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X