İngiltere ortak pazardan da çıkacak

İngiltere’de yeni kurulan kabinede Maliye Bakanlığı görevine getirilen Philip Hammond, ülkenin Avrupa Birliği’den (AB) ayrılma kararının bir sonucu olarak ortak pazardan da ayrılacağını söyledi.

İngiltere ortak pazardan da çıkacak

İngiltere’de yaklaşık 6 yıldır ekonomin başında olan George Osborne’un yerine yeni kabinede Maliye Bakanlığı görevine getirilen Hammond, BBC Radyo’ya verdiği röportajda, “Piyasaların güven işaretine ihtiyacı var. Piyasaların ekonomimizi rayında tutabilmek için gereken her şeyi yapacağımızı bilmesi gerekiyor” dedi. 

İngiliz ekonomisinin yeni bir döneme girdiğini belirten Hammond, ülke ekonomisinin AB’den ayrılık kararı ile değişeceğini, yeni ve farklı bir dizi parametreye ihtiyaç duyulacağını kaydetti. 

AB’den çıkış kararın piyasalar üzerinde dondurucu etkisinin hissedildiği ifade eden Hammond, “İş dünyasının yatırımları durdu. Çünkü iş dünyası durum değerlendirmesi yapmak, AB ile müzakerelerin nasıl ilerleyeceğini anlamak istiyor” diye konuştu. 

Bütçede olağanüstü tedbirlerin uygulanmayacağını vurgulayan Hammond, ilerleyen dönemde ekonominin Brexit kararının ardından istikrara kavuşturulmasının son derece önemli olduğunu dile getirdi. 

Philip Hammond, LBC Radyosu’na verdiği röportajda ise, “AB’den çıkış kararımızın bir sonucu olarak ortak pazardan çıkacağız. Asıl soru Avrupa Birliği ile nasıl müzakere edeceğimiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X