İngiltere, özel statü kazandı

İngiltere, Brüksel’de gerçekleştirilen uzun görüşmelerin ardından Avrupa Birliği ile anlaşmaya vardı.Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk Twitter hesabından Avrupa Birliği’nin İngiltere ile anlaştığını duyurdu.

İngiltere, özel statü kazandı

İngiltere Başbakanı David Cameron’ın Londra’nın birlik içinde kalması için Avrupa Birliği’nden talep ettiği düzenlemeler kabul edildi. Cameron anlaşmanın İngiltere’ye “özel bir statü” kazandırdığını ifade etti. 

 

Başbakan Cameron, AB ile yaptığı anlaşmanın İngiltere’nin birlik içinde kalmasını önermesi için yeterli olduğunu belirtti.  Cameron, yapılacak AB referandumunda İngiltere’nin AB’de kalınması için büyük bir kampanya yürüteceğini söyledi. AB’den İngiltere’ye gelen göçmenlere sosyal yardımların yedi yıl boyunca durdurulabilmesini öngören bir ‘imdat freni’ sisteminin hayata geçirileceğini ifade eden İngiltere Başbakanı Cameron, anlaşmanın detaylarını Cumartesi günü kabinesiyle paylaşacak.  Kabine üyeleri ise referandumla ilgili hangi tavır içinde olacaklarına kendileri karar verecek.

 

İngiltere’nin AB üyeliği ile ilgili kaderini belirleyecek referandumun Temmuz ayında yapılması bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X