‘İngiltere, Türkiye ile ilişkiler geliştirme yönünde bir döneme girdi’

Başbakan Yıldırım, “İngiltere, Avrupa Birliği’nden bariz bir şekilde ayrışan, Türkiye ile ilişkiler geliştirme yönünde bir döneme girdi.” dedi.

‘İngiltere, Türkiye ile ilişkiler geliştirme yönünde bir döneme girdi’

Başbakan Binali Yıldırım, Londra’daki Türk sivil toplum kuruluşları temsilcilerine hitap etti.

 

İngiltere’nin, Avrupa Birliği’nden bariz bir şekilde ayrışan, Türkiye ile ilişkiler geliştirme yönünde bir döneme girdiğini belirten Yıldırım, “Bu dönemi, daha ileriye taşımak, başarılı şekilde sürdürebilmek şüphesiz sizlerle daha kolay olacak. Sizler, bu ülkeyle bağlarımızın gelişmesi için önemli bir görev ifa ediyorsunuz.” dedi.

 

“Tek devlet, tek bayrak, tek millet, tek vatan”

 

Yıldırım, “Ortak değerimiz, doğduğumuz, havasını soluduğumuz, güzelliklerini yaşadığımız memleketimizin dünyada, bölgede en iyi konuma gelmesi. Bu hepimizin ortak arzusu. Ülkeyi bölmek isteyen, başkalarına uşaklık yapanları bunun dışında tutuyorum. Terör örgütlerinin bizim aramızda yeri olmaz. Ülkemizin birliğini, beraberliğini, bayrağını, üniter yapısını hazmedemeyen kim olursa olsun bu topluluğun içinde yeri olmaması lazım. Bizim bütün mücadelemiz, dört şey için, tek devlet, tek bayrak, tek millet, tek vatan. Bu bizim için vazgeçilmezdir.” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X