İngiltere yasta

İngiltere, Avrupa Birliği üyeliğiyle ilgili referanduma bir hafta kala İşçi Partisi Milletvekili Jo Cox’un öldürülmesinin şokunu yaşıyor.

İngiltere yasta

Katil zanlısı Tommy Mair’in psikolojik sorunları olduğu ve Amerika merkezli ırkçı örgüt Ulusal İttifak ile ilişki içinde olduğu öne sürüldü.

Avrupa Birliği’nden ayrılıp ayrılmamaya günler içinde karar verecek İngiltere, referandum sürecinde sokak ortasında  öldürülen kadın milletvekilinin yasını tutuyor.

İşçi Partisi milletvekili Jo Cox, önceki gün West Yorkshire’da aşırı sağcı Tommy Mai adlı saldırgan tarafından önce bıçaklanarak daha sonra da iki el atiş edilirik öldürülmüştü. Cox’un ölümü dün İngiliz siyasetinin zirvesini de biraraya getirdi. Dün başbakan David Cameron, İşçi Partisi Lideri Jeremy Corby, saldırınını düzenlendiği noktada 41 yaşında yaşamını yitiren Cox’u çiçeklerle andı.  

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

İngiliz polisiyse saldırının nedenini çözmeye çalışıyor. Milletvekilini bıçaklayan ve ardından iki el ateş ederek genç kadını vuran 52 yaşındaki Tommy Mair’in akli dengesinin yerinde olmadığı ve Amerika merkezli ırkçı örgüt Ulusal İttifak (National Alliance) ile ilişki içinde olduğu ifade edildi. 

SİLAH YAPIMI KILAVUZU

ABD’deki bir ırkçılıkla mücadele örgütü, Mair’in Ulusal İttifak’tan silah ve patlayıcı yapımının anlatıldığı  kılavuzlar satın aldığını gösteren 3 faturayı kamuoyuyla paylaştı.

Mair’in adının ve ikamet adresinin yer aldığı faturalarda,  evde  tabanca yapımı ve patlayıcı kimyasına dair kitaplar ile Adolf Hitler’in Nazi  Partisi üyelerine yönelik 1942’de  kaleme aldığı ‘Mücadele Ediyorum’ (Ich Kampfe)  adlı resimli el kitabının yer aldığı görüldü.

Biri 1999, ikisi ise 2003 yılına ait faturalar, katil zanlısı Mair’in  Ulusal İttifak’tan 620 ABD dolarını bulan bir meblağda alışveriş yaptığını ortaya  koydu.

Beyaz ırkın üstünlüğü tezini savunan Ulusal İttifak, İslam ve Yahudi  karşıtı görüş ve eylemleriyle tanınıyor.

23 Haziran’daki Avrupa Birliği referandumuyla ilgili son anketlere göre İngiltere’de ayrılmaktan yana olanlar dört puan farkla önde gidiyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X