İngiltere’de koronavirüsün bir mutasyonu daha bulundu

İngiltere Sağlık Bakanı Hancock, Birleşik Krallık’ta koronavirüs (covid-19) yeni bir varyantının daha tespit edildiğini açıkladı. Bakan Hancock iki vakanın Güney Afrika’dan seyahat edenlerle temaslı olduğunu duyurdu.

İngiltere’de koronavirüsün bir mutasyonu daha bulundu

Basın bilgilendirme toplantısında konuşan İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, tespit edilen iki mutasyonu “kaygı verici” olarak nitelendirdi. Hancock, koronavirüsünün bu varyantının daha bulaşıcı olduğunu ifade etti.

Matt Hancock, bu varyantın Birleşik Krallık’ta corona virüsü vakalarındaki artışın sebebi olan varyanttan daha çok mutasyon geçirmiş gibi göründüğünü aktardı.

Hancock, “Birleşik Krallık’taki vakalar ile yakın temaslıları karantina alıyoruz. İkinci olarak, derhal Güney Afrika’ya seyahat kısıtlaması getiriyoruz. Üçüncü ve en önemlisi de son iki hafta içinde Güney Afrika’da bulunan ve onlarla yakın temaslı olan Birleşik Krallık’tan herkes derhal karantinaya girmeliler” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X