İngiltere’de plastik banknot dönemi

Çamaşır makinesinde yıkanabilir plastik banknotlar bu yıl içerisinde İngiltere Merkez Bankası tarafından dolaşıma sokulacak.

İngiltere’de plastik banknot dönemi

Banka, polimer banknotların 100 yılı aşkın süredir kullanılmakta olan kağıt banknotlardan daha temiz ve daha güvenli olduğunu savunuyor. Üzerinde Winston Churchill’in resmi olan 5 sterlinlik banknot ilk plastik para olacak. Yazar Jane Austen’ın resmini taşıyan 10 sterlinlik banknot ise yaklaşık bir yıl sonra plastik olacak. Yeni banknotlar, polipropilen içeren ince, şeffaf ve esnek bir tabakadan yapılıyor. Banka, bu banknotların kağıt banknotlara göre 2,5 kat daha uzun süreyle kullanımda kalabileceğini söyledi. Bu paralara çamaşır makinesinde bir şey olmayacak; ancak yine de, ütü gibi aşırı ısı altında eriyecek. Yeni paralar halen dolaşımda olanlardan daha küçük boyutlarda olacak. Dolaşıma kademeli olarak sokulması, nakit makinesi operatörlerine ATM’leri, yeni ve küçük banknotlara göre değiştirme fırsatı verecek. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X