İnönü Üniversitesi, Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Gözdesi Oldu

Bu yıl İnönü Üniversitesi’ne 59 ülkeden 2 bin 739 yabancı uyruklu öğrenci başvuru yaptı. İlk defa 2010 yılında yabancı uyruklu öğrenci kabul etmey…

İnönü Üniversitesi, Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Gözdesi Oldu

Bu yıl İnönü Üniversitesi’ne 59 ülkeden 2 bin 739 yabancı uyruklu öğrenci başvuru yaptı. İlk defa 2010 yılında yabancı uyruklu öğrenci kabul etmeye başlayan İnönü Üniversitesi’ne yapılan başvuru sayısında büyük artış yaşanıyor. Bu yıl, 59 farklı ülkeden toplam 2 bin 739 yabancı uyruklu öğrenci İnönü Üniversitesi’nde öğrenim görmek üzere başvuruda bulundu. 2015-2016 akademik yılında yabancı uyruklu öğrenciler için farklı branşlarda toplam 520 kontenjan ayrıldığı, başvurusu alınan öğrencilerin durumları değerlendirildikten sonra herhangi bir programa yerleştirilenlere ait listenin açıklanacağı, bu öğrencilerin kesin kayıtlarının ise 31 Ağustos-4 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi. Kesin kayıt tarihinde kayıt yaptırmayan öğrencilerin yerine takip eden haftalarda yedeklerden kayıt alınacağı öğrenildi. 2010 yılında yurt dışından öğrenci kabul etmeye başlayan İnönü Üniversitesi’nde, 2014-2015 akademik yılında 800’ün üzerinde yabancı uyruklu öğrenci bulunuyordu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X