İnşaat sektörü de fedakarlık yapmalı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bankalarla birlikte gayrimenkul ve inşaat sektörünün de fiyatlarda fedakarlık yapması gerektiğini söyledi.

İnşaat sektörü de fedakarlık yapmalı

Palandöken, dünyadaki ekonomik gelişmelerden olumsuz etkilenen piyasaların düzelmesi için başta hükümet olmak üzere tüm sektörlerin üzerine düşeni yaptığını belirtti.

Özellikle konut sektöründe faizlerin düşürülmesinin inşaat ile birlikte tüm sektörlere olumlu yansıyacağını kaydeden Palandöken, bankalarla birlikte gayrimenkul ve inşaat sektörünün de fiyatlarda fedakarlık yapması gerektiğine işaret etti.

Böylelikle uygun fiyatlarda konut satışının ekonomiyi rahatlatacağını vurgulayan Palandöken, alınan tedbirlerin piyasalarda yansımasının çok olumlu olduğunu ve ekonomideki gelişmelerin kısa sürede rayına oturacağını anlattı. 

EN AZ % 25 İNDİRİM GEREK

Yüksek fiyatlar nedeniyle vatandaşların ev sahibi olamadığının altını çizen Palandöken, şu an 2 milyona yakın konut stokunun bulunduğuna dikkati çekti. Palandöken, ‘’Eldeki mevcut konutları satmak isteyen inşaat sektörü bu imkanı iyi kullanıp fırsata çevirmelidir.

Sektör, abartılı fiyatlardan kaçınmalı ve aşağı çekmelidir. Bunun için de fiyatlarda en az yüzde 25’lik indirim yapılmalıdır. Bu iki sektör de çift yönlü indirim imkanı sağlandığında vatandaş daha çok ev sahibi olacak ve eldeki konutların satılmasıyla ekonomimiz rahat nefes alacaktır. Konut satışlarında yaşanacak artışla birçok sektörde zincirleme canlanma yaşanacaktır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X