İnşaat sektörü İran’dan umutlu

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi ile İran arasında ambargonun kaldırılmasına yönelik anlaşmaya varılmasıyla birlikte tüm sektörlerde olduğu

İnşaat sektörü İran’dan umutlu

İran’ın ambargo nedeniyle yurt dışında dondurulmuş olan 100 milyar dolarlık aktifinin de sektör için önemli bir nakit girişi sağlayabileceğini belirten Mescioğlu, Türk müteahhitlerin bu pazardan ciddi bir pay alması gerektiğini vurguladı.

HAREKETLİLİK SAĞLAYACAK

Mescioğlu, sektörün dış ticaretine önümüzdeki günlerde İran’ın da eklenecek olmasının bir hareketlenme sağlayacağını kaydetti. Namık Ziya Mescioğlu, ”Bu noktada kurulacak yeni hükümetin İran pazarını bizlere iyi analiz ederek açması gerekiyor. 100 milyar doların üzerinde bir potansiyele sahip olan İran pazarına yapılacak olan ticaret, inşaat sektörüne ve Van gibi İran’ın sınır komşusu olan illerimiz için önemli bir hareketlenme getirecektir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X