İnşaat sektörüne güven azaldı

Sektörel güven, hizmetler ve perakende ticarette yükselirken, inşaat sektöründe ise yüzde 2,8 düşüş gösterdi.

İnşaat sektörüne güven azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına ilişkin sektörel güven endekslerini açıkladı. 

Buna göre, haziranda 99,34 olan hizmet sektörü güven endeksi, temmuzda 100,69’a değerine yükseldi. Hizmet sektörü güven endeksindeki artış, gelecek üç aylık dönemde hizmetlere olan talebin artacağını bekleyen girişim yöneticisi sayısının yükselmesinden kaynaklandı. Son üç aylık dönemde iş durumunun kötüleştiğini ve son üç aylık dönemde hizmetlere olan talebin azaldığını değerlendiren girişim yöneticisi sayısı da arttı. 

Hizmet sektöründe bir önceki aya göre hizmetlere olan talep beklentisi endeksi yüzde 4,9 artarken, iş durumu ve hizmetlere olan talep endeksleri sırasıyla yüzde 1,1 ve yüzde 0,3 azaldı. 

SATIŞ BEKLENTİSİNDE ARTIŞ

Söz konusu ayda perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 0,7 artarak 104,45 değerine çıktı. Perakende ticaret sektöründe bir önceki aya göre mevcut mal stok seviyesi ve iş hacmi-satışlar beklentisi endeksleri sırasıyla yüzde 1,7 ve yüzde 5,1 artarken, iş hacmi-satışlar endeksi yüzde 5,1 düştü.

KAYITLI SİPARİŞLER DÜŞTÜ

Temmuz ayında, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 2,8 azaldı. Geçen ay 84,71 olan inşaat sektörü güven endeksi, temmuzda 82,33 değerine geriledi. İnşaat sektöründe bir önceki aya göre, alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi endeksi yüzde 4,4 ve toplam çalışan sayısı beklentisi endeksi yüzde 1,7 azaldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X