İnşaat ve gayrimenkul fuarı açılıyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde, TÜYAP Bursa Fuarcılık işbirliğinde düzenlenecek ‘1. IRES Bursa Gayrimenkul Fuarı’ ve ‘Bursa İnşaat Fuarı 2016’, bugün kapılarını aralayacak.

İnşaat ve gayrimenkul fuarı açılıyor

ASLIHAN AYDIN

 

Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 10 Nisan’a kadar açık kalacak fuarla ilgili önceki akşam Sheraton Hotel’de tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. 

Tüyap Genel Müdürü İlhan Ersözlü, burada yaptığı konuşmada, gayrimenkul fuarının geçen yıl özel bölümde sunulduğunu, bu yıl ayrı bir fuar olarak düzenlendiğini söyledi. 60 binin üzerinde ziyaretçi beklediklerini ifade eden Ersözlü, “Katılımcı sayısında yüzde 22 büyüme ve kapsadığı alan itibariyle de yüzde 42 büyüme ile fuarları açıyoruz. 285 firma yerini aldı ve bunların 85’i gayrimenkul firması. Fuara, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Katar ve Suudi Arabistan’dan önemli heyetler gelecek. Bunun içinde toplu alım yapacaklar var. Sudan, Mısır, Fas ve Cezayir, Azerbaycan, Kanada ve İsrail’den de ziyaretçiler olacak” dedi.

YABANCIYA SATIŞ ARTACAK

BTSO Başkanı İbrahim Burkay da, Bursa’nın yabancıya gayrimenkul satışını daha da artıracaklarını ifade ederek, ”İstanbul’da metrekare fiyatları çok yükseldi. Bu nedenle Bursa herkes için bir nimet. Ürünlerimizi sattığımız coğrafyadaki tüketici kitlesi taleplerini dikkate alarak üretilen projeler, çok büyük karlar getirecektir” diye konuştu. Fuarın destekçilerinden İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, Türkiye’nin en büyük gayrimenkul fuarının gerçekleştirileceğini vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X