İnşaat ve gayrimenkulün kalbi Bursa’da atıyor

Bursa’da iki fuar birden açıldı. İnşaat ve gayrimenkul sektörlerinin önemli firmaları son yenilikleri ve projeleri görücüye çıkardı.

İnşaat ve gayrimenkulün kalbi Bursa’da atıyor

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Bursa Rising City Gayrimenkul Fuarı ve Bursa İnşaat ve Dekorasyon Fuarı dün kapılarını araladı. TÜYAP Bursa Fuarcılığın, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile birlikte Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlediği fuarda, 195 firma stant açtı.

15 Nisan pazar günü sona erecek fuar, 10 lira ücret karşılığında gezilebiliyor. Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, açılışta yaptığı konuşmada, fuarın 6 holde gerçekleştirildiğini belirterek, ”1-5 ve 6’ncı holde inşaat sektörünü ilgilendiren yerleşimler ön planda.

Burada 144 firma yer aldı. Salon 2-3 ve 4’te de gayrimenkul projeleri, konut ve arsa yatırımları var. Ziyaretçiler aynı zamanda, kentsel dönüşümün de örneklerini bu fuarda inceleme fırsatı bulacak” dedi.

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç da, özellikle yabancıya satışı çok önemsediklerini belirterek, ”Çünkü zaman zaman iç piyasada daralmalar yaşıyoruz” diye konuştu.

‘DÖNÜŞÜM’DE ÇÖZÜM ARAYIŞI

BTSO Başkanı İbrahim Burkay ise, inşaat sektörünün direkt olarak 1 milyon, dolaylı yönden ise 2 milyona yakın kişiye istihdam sağlayan Türkiye’nin en önemli sektörlerinden olduğuna dikkati çekti.

Bursa’nın bu alanda çok güçlü olduğunu ifade eden Burkay, ‘’Sektörün özellikle son dönemde kentsel dönüşüm projelerindeki sıkıntıları hepimizin malumu.

Önümüzdeki dönemde belediye başkanlarımız ile iş dünyamız bir araya gelerek bu problemi çözme adına önemli adımlar atacağımız bir süreci yaşayacağız” dedi.

2017 yılında Türkiye’de yabancıya 1,5 milyon konut satıldığını hatırlatan Burkay, ‘’Bunun ciddi oranda ağırlığı Bursa’da. Bursa, İstanbul ve Antalya’dan sonra Türkiye’de yabancıya konut satışında 3’üncü kent” ifadelerini kullandı.

Vali İzzettin Küçük de, Türkiye’de nüfus artışından dolayı 15-20 yıl boyunca konut ihtiyacının devam edeceğini vurgulayarak, ”Şehir değerlenirse evler de değerlenir. O yüzden kentsel dönüşüm çok önemli bir konu” dedi.

ATIŞ YAPI’DAN YÜZDE 25 İNDİRİM FIRSATI

Sektörün güçlü markalarından olan ve önceki gece Crowne Plaza’da büyük bir organizasyonla Downtown projesini tanıtan Atış Yapı, ‘Bursa Rising City Gayrimenkul Fuarı’nda da yerini aldı.

Atış Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Metin Atış, firma olarak geçen yılki hedeflerini tutturduklarını ancak 2018 için hedeflerinin çok daha yüksek olduğunu vurguladı. Hem yerli hem yabancı satışlarını 2 katına çıkmayı hedeflediklerinin altını çizen Atış, ‘’Şuan göstergeler bunların tutacağı yönünde.

Bunun da üstüne çıkmak istiyoruz. Projelerimizde arz-talep dengesine göre planlamalarını ve fiyatlandırmalarını yapıyoruz. Yeni projemiz DownTown’da lansmana özel yüzde 25 indirimimiz var.

Projemizin dünya çapında olduğuna inanıyoruz. Hemen başlıyoruz. 24 ay içerisinde konutları teslim edeceğiz. Projemizde rezidans, konut, açık-kapalı AVM, yatay-dikey ofisler, müze, otel bulunuyor” diye konuştu.

‘EŞİ BENZERİ OLMAYAN PROJE’

Bursa’da eşi benzeri olmayan bir projeyi hayata geçireceklerini iddia eden Atış şu bilgileri verdi: ”Genelde bu tür projeler şehrin dışında ve uzak yerlerde oluyor.

Ama bizim projemizin en önemli özelliği bir daha bulunamayacak bir lokasyonda olması. Yunuseli Havalimanı’na giderken sol tarafta Pars Tuğla Fabrikası’nın arazisinde. İlk etapta 65 bin metrekarelik konut ve AVM bölümüne başlanacak.

Otel, cami ve müze bu bölümde. Arkada yurt, özel üniversite ve özel okul bölümü de var. Bunların hepsi toplandığında 100 bin metrekareye çıkıyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X