İnşaatın bekçi kulübesinde bomba bulundu

Bir inşaatın şantiyesindeki bekçi kulübesinde el yapımı bomba bulundu.

İnşaatın bekçi kulübesinde bomba bulundu

Alınan bilgiye göre, İstanbul’un Ataşehir ilçesi Esatpaşa Mahallesi Vecibe Sokak’taki inşaatta çalışan ismi öğrenilemeyen Suriye uyruklu bekçinin elinde bir poşet olduğunu fark eden ve hareketlerinden şüphelenen bir işçi, durumu polise bildirdi.

İhbar üzerine inşaata gelen Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince bekçi kulübesinde yapılan aramada, kanepenin altına saklanan bir kutuda, boru tipi, basınç ve parça tesirli bomba ele geçirildi.

İnşaata gelen bomba imha uzmanı ekipler, tahrip yönünden el bombasından çok daha etkili olduğunu tespit edilen bombayı fünyeyle etkisiz hale getirdi.

Gözaltına alınan Suriye uyruklu bekçi, önce Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Üzerinden kimlik çıkmayan bekçinin yaklaşık 1,5 yıl önce Türkiye’ye geldiği ve 10 gün önce inşaatta bekçilik yapmaya başladığı öğrenildi.

Konuyla ilgili incelemeler sürüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X