İnşaatta toprak kayması evleri boşalttı

İstanbul Küçükçekmece’de temel halindeki bir inşaatta meydana gelen toprak kayması nedeniyle çevredeki 4 bina boşaltıldı.

İnşaatta toprak kayması evleri boşalttı

Küçükçekmece, Cumhuriyet Mahallesi Doktor Sadık Ahmet Caddesi üzerinde bulunan temel halindeki bir inşaattan ses geldiğini duyan çevre binaların sakinleri, panik halinde oturdukları apartmanları boşalttı ve geceyi sokakta geçirdi. İnşaata tepki gösteren bir kişiyle mahalleli arasında arbede yaşandı. Bazı vatandaşlar da inşaat sahiplerine tepki gösterdi.

Olay yerine gelen zabıta ekipleri binalarda ve inşaatta incelemelerde bulundu. Polis ekipleri ise sokak girişlerine emniyet şeridi çekerek önlem aldı. 

Olayla ilgili gazetecilere açıklama yapan bina sakinlerinden Ahmet Dağtaş, balkonda oturduğu sırada sesler duyduğunu ve dışarı çıktığını anlattı.

Söz konusu inşaatta yaklaşık 3 aydır toprak kaymalarının meydana geldiğini ve çevredeki 4 binada çatlakların oluştuğunu söyleyen Dağtaş, “Gecenin karanlığında çoluk çocuk sokağa döküldük. Binada yamukluk var. Camlarda çatlak var. Dükkanlarda kırık var” diye konuştu.

Olay yerine gelen polis, zabıta ve belediye ekipleri incelemelerde bulunurken, vatandaşlar geceyi sokakta ve yakınlarının evlerinde geçirdi. 

Binalardaki ayrıntılı incelemenin gündüz saatlerinde yapılacağı öğrenildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X