‘İnsan hakları hala ihlal ediliyor’

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, protokol mensupları, Dünya İnsan Hakları Gününü değerlendirdi.

‘İnsan hakları hala ihlal ediliyor’

İnegöl Kaymakamı Ali Akça, toplumda huzurun insan haklarına saygılı olmakla sağlanabileceğinin altını çizerek, “İnsanlık, geçmişten günümüze çok ciddi gelişmeler kaydetmiştir, bilhassa kadın ve çocuk hakları konusunda. Bu konuda Birleşmiş Milletler’in üzerine düşen ciddi görevler vardır. Bu görevlere yönelik olarak TBMM’nin ciddi çalışmaları vardır. Anayasamızda insan hakları ciddi kurallara bağlanmıştır. İnsan hakları ihlalleri geçmişte belki önemsenmezken, günümüz de ihlaller olması halinde kişiler ve kurumlar çok ciddi anlamda cezalandırılmaktadır. Toplumların gelişmesine paralel olarak ülkelerin medeni olması noktasında, insanlar zaten haklarını en uygun şekilde arama şuuruna erişmiştir” dedi.

İnegöl İnsan Hakları Komisyonunun kendisinin başkanlığında her ay toplantılar yaptığını söyleyen Kaymakam Ali Akça, “İnegöl’ün muhtelif yerlerine şikayet kutuları koyduk. Şikayet kutularından çıkan hak ihlalleri çözüme kavuşturulur. İnegöl’de hak ihlallerine yönelik tek bir başvuru olmamıştır. Bu konudaki hassasiyetimiz en üst seviyede devam etmektedir” şeklinde konuştu.

“İNSAN HAKLARI HALA İHLAL EDİLİYOR”

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Bana göre bu tip günler maalesef söylemde kalabiliyor. Anneler Günü, Dünya Kadınlar Günü nasıl söylemde kalabiliyorsa, İnsan Hakları Günü de lafta kalabiliyor. İnsanların maalesef sahip oldukları hak ve hukuku, bilmek ve yaşamak adına biraz eğitimli olmak gerekiyor. Dolayısıyla bu noktada kişilerin daha da bilgilendirileceğini düşünüyorum. Kişilerin hak ve özgürlükleri ile alakalı tam bilgili olduğunu düşünmüyorum. Son yıllarda insan haklarının ihlalinin önüne geçilmesi konusunda gelişme var, ama hala ihlal edildiğini düşünüyorum” dedi.

“TÜRKİYE MODERN HUKUK DEVLETİ”

İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse de, “İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi çok sayıda devlet tarafından kabul Devletimiz, bu beyannameyi 1949 yılında onaylamıştır. Biz de düzenlenen temel hak ve hürriyetleri iç hukuk haline getirdik, bütün insanlara sağlıyoruz. İş hukukumuzda buna uygun olarak düzenlemeler yaptık. Hem 1961 anayasasında, hem de 1982 anayasasında İnsan Hakları Evrensel Beyannamesine göre düzenlenen temel hak ve hürriyetler teminat altına alınmıştır. Anayasamızın 90. maddesinde de usulüne uygun olarak imzalanan uluslararası anlaşmaların, aynı zamanda iç hukuk mevzuatı gibi işlem göreceğini ifade etmek istiyorum. Ülkemiz modern hukuk devleti olarak çok ciddi adımlar atmıştır. Zaman zaman bazı konular da eleştireler görmekteyiz. Ancak beyanname asgari sınırları çizmektedir. Azamisi taraf devletlere kalmıştır” şeklinde konuştu.

İnegöl Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan da, emniyet olarak insan haklarına saygılı olarak görevlerini en iyi şekilde yapmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X