İnsanı aşktan soğutacaklar

‘Bir Delinin Hatıra Defteri’ adlı tek kişilik oyunuyla önceki akşam Bursalıları selamlayan Erdal Beşikçioğlu, ekrandaki bütün dizi senaryolarının aşk üzerine olmasını kendine has üslubuyla eleştirdi.

İnsanı aşktan soğutacaklar

Rıdvan Demir

’46 Yokolan’ adlı diziyle ekrana gelen usta oyuncu Erdal Beşikçioğlu, bu kez tek kişilik oyunu ‘Bir Delinin Hatıra Defteri’ ile Bursalıları selamladı. Merinos AKKM’nde oyun öncesi soruları yanıtlayan Beşikçioğlu, senaryoları aşk üzerine kurulu dizileri eleştirdi. Beşikçioğlu, ‘Türkiye’nin en büyük derdi aşk oldu. Kiralanan aşk, çilek kokan aşk, o ona aşık olmuş, o ona yüz vermemiş. Hepsi aynı. Diziler biraz daha böyle devam ederse insanları aşık olmaktan ikrah ettirecekler’ dedi. 

TİYATRODA ESTETİK KALMADI

Son döneminde tiyatronun altın çağını yaşadığı yorumlarına katılmadığını belirten Erdal Beşikçioğlu, aksine estetik kaygının giderek azaldığını düşündüğünü belirtti. Beşikçioğlu, ‘Önce iki televizyonda görünüp sonra insanları güldürmek üzerine kurulu yapılan eylemlerin tiyatro olarak yansıtılmasına bozuluyorum. Tiyatro bir estetik arayıştır. Sahne üzerinde seyirciyle iletişime geçince yada iki çadır kurunca o tiyator olmuyor’ dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X