‘İnsanların kucaklaşmasına imkan sağlamalıyız’

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin, “İnsanların mutluluğundan niye birileri endişe duyuyor. Demokrasiyi geliştirmemiz, insanların kucaklaşmasına imkan sağlamamız lazım” dedi.

‘İnsanların kucaklaşmasına imkan sağlamalıyız’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ODTÜ Mezunları Derneği’nce Vişnelik Tesisleri’nde düzenlenen “Seçim Süreci Tartışmaları” başlıklı panele katılmadan önce, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“1 Mayıs kutlamalarında Taksim’e insanlar giremedi ve müdahaleler oldu. Bu konudaki düşünceniz nedir?” şeklindeki soruya Kılıçdaroğlu, “Bayramların yasaklanması demokrasilerde olmaz. Mitingden söz ediliyor, oysa miting değil, bayram kutlaması yapmak istiyorlar. İnsanlar bayramları arzu ettikleri yerlerde kutlarlar, siz saygı gösterirsiniz” karşılığını verdi.

1 Mayıs’ın daha önce de Taksim’de kutlandığını ve herhangi bir olay çıkmadığını anımsatan Kemal Kılıçdaroğlu, “İnsanların mutluluğundan niye birileri kaygı, endişe duyuyor. Demokrasiyi geliştirmemiz, insan sevgisini büyütmemiz, insanların kucaklaşmasına imkan sağlamamız lazım. İşçisi, memuru, emeklisi bir araya gelecekler, bayram kutlayacaklar. Bunu yasaklamanın mantığı yok” diye konuştu.

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Taksim’in kutlamalara açılmamasına” yönelik sözlerinin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Daha önce açıldı, hiç de kaos çıkmadı. Ne diyecekler ona? 1977’ye gidiyorlar. Niye 1977’ye gidiyorsunuz, biz 2015 yılındayız. 2015’te çoğu ilde kutlandı, hiçbir olay çıkmadı. Niye İstanbul’da çıkıyor, hangi gerekçeyle çıkıyor. İstanbul’u bir sıkı yönetim merkezi haline döndürdünüz, doğru değil bunlar. İnsanınıza, kendi halkınıza, milletinize güveneceksiniz”

“Asıl felaket insanı 949 liraya mahkum etmek”

Bir gazetecinin “Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün, ‘CHP’nin asgari ücret vaatlerini’ eleştirdi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna, Kılıçdaroğlu, şu yanıtı verdi: 

“Bir simit, bir çay hesabı yaptım, günde üç öğün, beş kişilik bir aile sadece bir çay ve bir simit yese, ayda 900 lira ediyor. Biliyorlar mı acaba onlar? Geriye kalıyor 49 lira, bununla ev kirası mı ödesinler, mutfak masrafını mı karşılasınlar, otobüs parası mı ödesinler? Bunu bilmeyen bir insanın, kalkıp da ‘Asgari ücret bin 500 lira olacak’, bunlar felaket senaryoları çizmeye başladılar. Asıl felaket o insanı 949 liraya mahkum etmektir”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X