İntam’a yine talip çıkmadı

2006’da yaşanan heyelan sonrası yıkılan ve büyük bir umutla kentsel dönüşümü bekleyen İntam blokları için Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı ihaleye yine katılımcı olmadı.

İntam’a yine talip çıkmadı

SEYİT GÜNDOĞAN

 

Yaklaşık 7 ay önce gerçekleşen ihaleye de alıcı çıkmamış ve 15 gün süreyle pazarlığa bırakılmıştı.

Dün, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar başkanlığında yapılan Encümen toplantısında gerçekleşen ihaleye katılımcı çıkmadı. Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı yöntemine göre yapılacak olan ihaleye hiç bir firma dosya göndermeyince ihale 15 gün süreyle pazarlığa bırakıldı. 

15 gün içinde katılımcı çıktığı takdirde ihale gerçekleşecek aksi takdirde ihale iptal edilecek ve Büyükşehir Belediyesi yeni ihale hazırlığı içine girecek.   

Büyükşehir Belediyesi, bu ihalede; daha önceki ihalelerde istemiş olduğu kendi hazırlattığı mimari uygulama projesinin uygulanmasını istemekten vazgeçti. Yürürlükteki imar koşullarıyla mimari proje, serbest bırakan Büyükşehir, alacağı gelir payını da yüklenicinin teklifine bıraktı. Proje kapsamında; uygulanacak uygulama projesi ve ortaya çıkacak toplam kullanım alanına orantılı olarak, 29 konut, 49 ofis ve 5 mağaza, yer sahiplerine bedelsiz verilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X