İNTARF 2015’in ‘en’lerine ödül

İnegöl’de gerçekleştirilen İnegöl Tarım Fuarı (İNTRAF) sona ererken, en iyi ürün yetiştirenler ile en güzel stant kategorilerinde dereceye girenler ödüllendirildi.

İNTARF 2015’in ‘en’lerine ödül

SADULLAH ORGAN

12 Eylül Cumartesi günü düzenlenen törenle kapılarını açan İnegöl Tarım Fuarı (İNTARF) sona erdi. 4 gün süren fuarın en iyi ürününü sergileyen ve standını oluşturan kooperatiflere ve mahalle muhtarlarına düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Toplumların sanayileştikçe tarımdan hızla uzaklaştığını belirten İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş törende yaptığı konuşmada, “Kulaca Kooperatifimiz salça ile alakalı müstakil olarak başarılar elde etti. Ayçekirdeği ile başarılar elde edildi. Ama artık bu başarıları bir bütün içerisinde bütün Türkiye’ye hatta bütün dünyaya satmamız ve tanıtmamız gerekiyor” dedi.

İnegöl Tarım Fuarı’nın beklenen ilgiyi görmesi için ellerinden gelen tanıtımı yaptıklarını söyleyen Başkan Alinur Aktaş, “Tarım makineleri ve aletleri satışı yapan firmalar, fidancılık yapan firmalar, süt ürünleri ve bal firmaları, damlama su sistemleri firmaları, peyzaj firmaları, İnegöl dışında tarım sektörüyle alakalı faaliyet gösteren 14 firma da olmak üzere toplam 56 firma burada stantlar açtı. Biz arkadaşlarımızı bir araya getirmeye çalıştık. Her fuarda olduğu gibi bununla alakalı bir derecelendirme yaptık. Jüri dereceleri belirledi. Ümit ediyorum ki, bugüne kadar çok güzel şeyler başarmış olan İnegöl, birlik ve beraberliğini devam ettirdiği sürece daha çok güzel şeylere imza atacaktır. Hiç birimizin birbirine karşı üstünlüğü söz konusu değil Hepimiz bu memleketin birer gerçeğiyiz. En büyük temennimiz, birliğimizin ve beraberliğimizin bozulmamasıdır” şeklinde konuştu.

Törende daha sonra İnegöl Tarım Fuarı’na katılan mahalleler arasında yapılan değerlendirme sonucunda en iyi ürün yetiştirenler ile en güzel stant kategorilerinden dereceye giren 6 üreticiye ödüllendirildi. Törende, birinciye bin Tl, ikinciye 750 TL,üçüncüye ise 500 lira ödül verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X