İnternet bağımlılığı evlilikleri bozabiliyor

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, internet bağımlılığının gençlerin veya yetişkinlerin günlük hayatlarını, insan ilişkilerini, evliliklerini ve mesleki yaşamlarını bozabildiğini söyledi.

İnternet bağımlılığı evlilikleri bozabiliyor

Sağlık Araştırmaları ve Stratejileri Derneği Başkanı da olan psikiyatrist Prof. Dr. Aşkın, internet veya sanal bağımlılığın dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çok ciddi bir ruh sağlığı sorunu olduğunu söyledi.

 

Aşkın, Sağlık Bakanlığının koordinatörlüğünde 8 bakanlığın ortaklığında bu konuda çok ciddi, sistemik ve yaygın bağımlılık mücadelesi başlatıldığını anımsatarak, madde bağımlılıkların yanı sıra sanal bağımlılık denilen dijital unsurlarla bağımlılaşmada da son yıllarda büyük artış yaşandığına dikkati çekti.

İnternetin aşırı ve kontrolsüz kullanımının hayatları alt üst ettiğini vurgulayan Aşkın, ‘Kişiler arası ilişkileri sıkıntılı, çekingen, kaygılı, depresif ve hiperaktif insanlarda sanal bağımlılığın daha fazla olduğunu gözlüyoruz. Ülkemizde yeni yeni gündeme gelen internetteki bahis siteleri çok ciddi bir sorun halini almıştır. Özellikle genç erkeklerde veya ergenlerde online oyunlar çocukların hayatlarını alt üst edici, yıkıcı sonuçlara yol açabilmektedir’ diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X