İnternet Haberciliği Eğitimi’nde sertifikalar sahiplerini buldu

Basın İlan Kurumu Bursa Şube Müdürlüğü ile BEBKA işbirliğinde düzenlenen ‘İnternet Haberciliğinin Geliştirilmesi Eğitim Programı’ sertifika programı Merinos AKKM’de gerçekleşti.

İnternet Haberciliği Eğitimi’nde sertifikalar sahiplerini buldu

HATİCE DAL

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Rıdvan Duran’ın da katıldığı programda, 53 kursiyerin sertifikaları dağıtıldı.

Basın İlan Kurumu (BİK) Bursa Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘İnternet Haberciliğinin Geliştirilmesi Eğitim Programı’na katılanlar sertifikalarını aldı. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen sertifika törenine çok sayıda davetli ve kursiyer katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan BİK Bursa Şube Müdürü Osman Başeğmez, projeye ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“İHTİYAÇLAR GÖZ ÖNÜNE ALINIYOR”

Bu projeye sektörün ihtiyaç duyduğunun altını çizen Başeğmez, “BİK, ihtiyaçları göz önünde bulunduran projeler üretmeye devam etmektedir. Güçlü kurumsal yapımıza diğer paydaşlarımızı sürece dahil ederek yolumuza devam ediyoruz. İŞKUR ile yürüttüğümüz projede 1 milyon liralık kaynağı basın sektörüne sunmuştuk, halen devam etmekte. Bugün de Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı(BEBKA)’nın teknik desteğinden faydalanarak bu eğitimi gerçekleştirdik. Sertifika alacak arkadaşlarımızın bundan sonraki çalışmalarında başarılarının artacağına inanıyorum’ dedi.

“YAZILI BASIN ÇAĞA ADAPTE OLMALI”

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran da yapılan eğitimin Bursa’nın medya sektörü için önemli olduğunu dile getirdi. Duran, “İnternet haberciliğinin hızlandığı, ileri gittiği bir dönemdeyiz. Yazılı basını bu çağa adapte etmemiz gerek. Yazılı basına reklam verme oranı yüzde 30 düşerken, internet medyasında ise yüzde 10 artış gösterdi. Bu fırtınaya adapte olmazsak kaybolup gideriz. Yazılı basının geçmişe dayalı bir kültürü, internet medyasında ise hız var. Bu hız, yanlış haberleri doğururken, yayınlanan yanlış haber doğrudan daha ilgi çekici olabiliyor. Bu yüzden yazılı basının teyit kültürünü internet medyasına taşımamız gerekiyor. Bursa bunu başaracak illerden biri, bu eğitim çalışmaları devam edecek” ifadelerini kullandı. BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim de, böyle bir projenin paydaşı olmaktan mutlu olduklarını söyleyerek, internet haberciliğinin önemine dikkat çekti. Açılış konuşmalarının ardından Rıdvan Duran’a hediye takdimi yapıldı ve katılımcılara sertifikaları verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X