İnternetten aldığı tüfeği denerken iki çocuğu vurdu: 1 ölü, 1 yaralı

Bursa’da internetten 350 liraya satın aldığı pompalı tüfeği denemek için, kahvenin önüne gelip rastgele ateş açan 27 yaşındaki Sezai İsanç, kahvenin önünde çay içen 15 yaşındaki iki çocuğu vurdu. Yaralılardan biri hayatını kaybederken diğerinin durumu is

İnternetten aldığı tüfeği denerken iki çocuğu vurdu: 1 ölü, 1 yaralı

Hakan GÖNÜL

Olay, merkez Osmangaiz ilçesi Küçükbalıklı Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre daha önceden uyuşturucu ticareti yapmak ve adam yaralama suçlarından sabıka kaydı bulunan 27 yaşınaki Sezai İsanç, internetten 350 liraya satın aldığı pompalı tüfeği denemek için sokağa çıktı. Mahalle kırathanesinin önüne gelen İsanç, çuvaldan çıkardığı tüfek ile çevreye ateş etmeye başladı. 

Bu sırada kırathanenin önünde çay içen 15 yaşındaki Doğukan Avcı ve sınıf arkadaşı Mustafa Paşa, vücutlarına isabet eden saçmalarla ağır yaralandı. 2 genç, kırathane çalışanları tarafından Dr.Ayten Bozkaya Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Doğukan Avcı, sırtına ve karın boşluğuna aldığı yaralara dayanamayarak hayatını kaybederken Mustafa Paşa ise yoğun bakıma alındı.

‘TÜFEĞİ 350 LİRAYA İNTERNETTEN ALDIM, DENEMEK İÇİN ATEŞ ETTİM, PİŞMANIM’

Kısa süre içerisinde olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ile Gasp Büro Amirliği ekipleri, çevrede bulunan güvenlik kameralarını takibe alarak şüphelinin daha önceden 6 suç kaydı bulunan ve psikolojik sorunları olduğu iddida edilen Sezai İsanç olduğunu tespit etti. İsanç’ın evine opersayon düzenleyen ekipler, saldırganı gözaltına aldı. Evde yapılan aramalarda suç aleti de ele geçirildi. İfadesi alınmak üzere emniyete getirilen İsanç, “Tüfeği internetten beğenip 350 liraya aldım. Tüfek elime geçti ve denemek istedim. Evimden çıkarak sokağa indim. Burada rastgele ateş etmeye başladım. Çocukları yaraladığımı görünce korkup kaçtım. Evimde saklandım. Pişmanım.” diye ifade verdi. İsanç, ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X