IPARD’dan Kumyaka’ya tam not

S.S. Kumyaka Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatif’inin Mudanya’nın Kumyaka Mahallesi’ndeki Salamura Zeytin Tesisi tamamlandı. Tesisin, makinelerin kurulmasının ardından yıl sonunda açılması hedefleniyor.

IPARD’dan Kumyaka’ya tam not

ÖMER BİLİK

AB destekleli çeşitli il ve ilçelerdeki projeleri denetlemek üzere Brüksel’den gelen IPARD Şefi Dr. Iwona Lisztwan, ilk olarak Kumyaka’daki tesisi gezdi. Lisztwan, Tarım Bakanlığı’na bağlı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’nden Mehmet Aydınbelge ve Ömer Özel ile Bursa TKDK’den Mahmut Güngör, İbrahim Karabulut ve Kerem Oğuz, inşaatı tamamlanan Salamura Zeytin Tesisi’nde incelemelerde bulundular.

Farklı kentlerdeki en güzel uygulama örneklerini yerinde görmek istediklerini belirten Dr. Iwona Lisztwan, “AB’ye dönünce bu uygulamaları da anlatacağım. Salamura tesis binasının yapımı, yeri çok kaliteli ve güzel, Türkiye’de bu tür kaliteli projelerden daha fazla görmek istiyoruz. Avrupa ve diğer yerlerde bir yatırımcı tesis kuruyor bir kişi faydalanıyor. Kumyaka’da çok memnun olduğum husus, bir kooperatif kurulup tüm mahalle halkı bundan yararlanıyor. Bu çok önemli. Projelerin bu doğrultuda olması lazım. Buradaki izlenimlerim çok olumlu notludur” dedi.

700 BİN TL HİBE

2013 yılında hazırladıkları Salamura Zeytin Tesisi projesini IPARD Hibe Programı’na sunduklarını belirten Kooperatif Başkanı Ramiz Batmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nin projeyi kabul etmesiyle toplam 1 milyon 350 bin TL değerindeki projenin 700 bin lirasının AB tarafından hibe olarak verildiğini söyledi. Batmaz, Kumyakalılar da bu projeye sahip çıksınlar. Hedefimiz, Kumyaka zeytinini önce Türkiye’ye, daha sonra dünyaya tanıtmaktır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X