İpeğe bir adım daha

Büyükşehir Belediyesi’nin projesi kapsamında Kınık’ta açılan İpek Halı Dokuma Evi, kadınlara halı dokuyarak eski gelenekleri yaşatma olanağı sunuyor. Halıların ‘Hüdavendigar’ adıyla markalaşması hedefleniyor.

İpeğe bir adım daha

Köylerde dokunan halı ve ipek kumaşlar sayesinde ipekten hediyelik malzeme üretimi sağlanırken, bir taraftan da kırsal alanlarda istihdam ve maddi kazanç çeşitliliğin arttırılması hedefleniyor. BUSMEK kursiyerlere tezgâh, iplik ve kurs imkânı sunarak, birbirinden güzel halıların dokunmasını sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren BUSMEK kursları, ‘Bursa ipeği yeniden hayat bulacak’ projesi kapsamında Büyükorhan’ın Kınık Mahallesi’nde start aldı. Kınıklı kadınlar, İpek Halı Dokuma Evi ile ipek halı dokuma yarışına girdiler. Kursiyerlerden bazıları halı dokuma işini daha önce bildiğini ve geliştirmek istediklerini ifade ederken, bazıları da yeni başlamanın heyecanını yaşıyor.  

MARKA OLACAK

Kurs merkezlerinde dokunan halıların ‘Hüdavendigar’ adıyla markalaşarak stantlarda yerini alması hedefleniyor. Kınık Mahallesi’nde açılan İpek Halı Dokuma Evi’nin ardından Harmancık’ın Gülözü, Nalbant ve Karaca Mahalleleri, Keles’in Sorgun, Baraklı ve Dağdibi Mahalleleri, Orhaneli’nin Merkezakalan ve Gümüşpınar Mahalleleri, Büyükorhan’ın Sarnıç ve Karaağız Mahalleleri, İnegöl’ün İhsaniye ve Mustafakemalpaşa’nın da Çaltılıbük Mahallelerinde ipek halı kursları açılması planlanıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X