İpek: Gezi kararını temyiz edebilirler

Adalet Bakanı Kenan İpek, Taksim’deki Gezi Parkı olaylarıyla ilgili 255 sanığın yargılandığı davada, 244 sanığın çeşitli suçlardan cezalandırılmasıyla ilgili, ‘Mahkeme bu konuda kararını verdi.

İpek: Gezi kararını temyiz edebilirler

Hiç şüphesiz çok kişiyle ilgili mahkumiyet kararı çıktı. Bunların bir temyiz süreci de olabilir, temyiz edebilirler’ dedi.

Vali Münir Karaloğlu’nu makamında ziyaret eden İpek, burada yaptığı konuşmada, Bursa’da adliye binası konusunda bir sıkıntı olduğunu söyledi. İpek, bu konuda çalışmalara değinerek, şunları kaydetti:

‘Yeni adliye sarayını 1998’de açmış olmamıza rağmen şu anda çok binada bu yargı hizmetini vermeye çalışıyoruz. Bunun yanında faaliyete geçirmeyi planladığımız istinaf mahkemelerinin yeriyle ilgili de sorunlar hala devam ediyor. İnşallah belediye başkanı ve valimizin katkılarıyla 1-2 ay içinde istinaf mahkemesine yer sorununu da çözmüş olacağız. Bizim ön gördüğümüz 2016 Haziran ayı içinde Bursa’da da istinaf mahkemeleri yeni yerinde hizmet vermeye başlamış olacak. Buna gayret ediyoruz.’

YENİ BİNA 2-3 YILI BULUR

Yeni bir bina projesinin olduğunu ancak bunu yapmanın uzun süreceğini anlatan İpek, ‘Şu anda onun 1’inci etabının ihale işlemleri devam ediyor. Tabii onun bitmesi 2-3 yılı alacak. O tarihe kadar hizmet görmek üzere mevcut binalarda, resmi dairelere ait yerlerden istifade edeceğiz’ ifadelerini kullandı.

 

İpek, bir gazetecinin Taksim’deki Gezi Parkı odaklı eylemlerle ilgili 255 sanığın yargılandığı davada, 244 sanığın çeşitli suçlardan cezalandırılmasına ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine, ‘Mahkeme bu konuda kararını verdi. Hiç şüphesiz çok kişiyle ilgili mahkumiyet kararı çıktı. Bunların bir temyiz süreci de olabilir, temyiz edebilirler’ diye konuştu.

Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Bursa Adliyesi’ni de ziyaret eden İpek, bu ziyaretlerini basına kapalı gerçekleştirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X