İpek Koza’ya kayyum atanacak

Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına karar verildi.

İpek Koza’ya kayyum atanacak

Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebiyle Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına karar verdi.

Ceza Muhakemesi Kanunu’nun “Şirket yönetimi için kayyım tayini” başlıklı 133. maddesi kapsamında verilen kararda, “Cumhuriyet Başsavcılığının talebi kabul edilerek, şirketlere, yönetim organının yetkilerinin tümü ile devredildiği kayyumlar atanması ve yeni yönetim kurulunun atanan kayyumlarca oluşturulması yönünde karar verilmiştir” denildi.

Koza Holding ve bağlı şirketlere geçtiğimiz aylarda operasyon düzenlenmişti. Soruşturma kapsamında gruba bağlı çok sayıda şirkette arama yapılmıştı.

HİSSELER SERT DÜŞTÜ

Öte yandan gün içinde 22.35 liraya kadar yükselerek yüzde 7’ye yakın prim yapan Koza Altın hisseleri yüzde 5.74 kayıpla 19.7 liradan kapandı.

Holdingin diğer iştiraklerinden Koza Anadolu Madencilik hisseleri ise gün içinde yüzde 7.1 primle 2.12 liraya kadar yükseldikten sonra yüzde 5.6 kayıpla 1.87 liradan taban fiyattan kapandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X