`İpek Yolu`ndan bu yana ortak bir tarihimiz var`

Fransa`nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili, `Bursa ile İpek Yolu`ndan bu yana ortak bir tarihimiz var. Türkiye`nin bu yeni döneminde ilişkilerimiz daha da artacak` dedi.

`İpek Yolu`ndan bu yana ortak bir tarihimiz var`
Bili, Bursa Türk-Fransız Alliance Française Kültür Derneği’nin Alliance Française Vakfı dünya ağına kabul edilmesi dolayısıyla Fethiye Mahallesi’ndeki dernek binasında düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıda konuşan Bili, Bursa’da bulunmaktan büyük gurur ve mutluluk duyduğunu söyledi.
 
GÜZEL İŞLER YAPILDI
 
Derneğin 1976 yılından bu yana güzel işlere imza attığını belirten Bili, şöyle konuştu:
 
‘Şimdi yeni bir dönem başlıyor. Bursa Türk-Fransız Alliance Française Kültür Derneği, Bursa ile Fransa arasındaki iş birliğini desteklemek için bize kolaylık da sağlayacak. Çünkü bu organizasyon çok önemli ve meşhur. Dünya genelinde çok parlak bir imajı var. Bu nedenle de Bursa’da daha kolay bir şekilde sergiler, programlar gerçekleştireceğiz. Bursa ile İpek Yolu’ndan bu yana ortak bir tarihimiz var. Türkiye’nin bu yeni döneminde özellikle otomotiv sektörüyle ilişkilerimiz daha da artacak. İlişkilerimiz, simgeleşmeye devam edecek.’
 
Dernek Başkanı Mehmet Erbak ise yaklaşık 3 yıl önce başladıkları kültür alışverişinde çok büyük aşamalar kaydettiklerini anlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X