İpekböceği, Samsun’a çıkıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Durmazlar Makine AŞ arasında yaklaşık 13 milyon Euro’luk raylı sistem alımı ihalesi protokolü imzalandı.

İpekböceği, Samsun’a çıkıyor

Sözleşme protokolü imza töreninde konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ”Yeni tramvay ihtiyacımız doğdu. 8 tramvay alımı ihalesini Bursa’da İpek Böceği Projesi ile üretime başlayan Durmazlar Makine kazandı” dedi. 

Tramvayların birinin maliyetinin 1 milyon 539 bin Euro olduğuna işaret eden Yılmaz, ”8 tramvayın maliyeti 13 milyon Euro civarında. Bunlar, daha önce İtalya’dan aldığımız tramvaylara benziyor. 32 metre uzunluğunda, 2,65 metre genişliğinde ancak bu tramvayların ağırlığı, İtalyan tramvaylarından 2 ton daha düşük. Tramvayların ağırlığı çok önemlidir. Çünkü tramvaylar ağırlaştıkça elektrik işletme giderleri ve frenleme sisteminin üzerindeki yük artar. Motorlar daha kısa sürede yıpranır” dedi.

DURMAZLAR’A TEBRİK

Türkiye’de üretilen teknolojiyi desteklemenin yöneticilerin üzerine düşen bir görev olduğunu vurgulayan Yılmaz, rekabet mücadelesinde yerli üretimi şanslı kılmaya yönelik şeyler yapılması gerektiğini anlattı. Kendilerinin de belediye olarak bu çabayı gösterdiklerini dile getiren Yılmaz, ”Ülkemiz sanayisine verdikleri bu katkıdan dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Bu imalatın Türkiye’de yapılmış olmasından dolayı mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Başkan Yılmaz ile Durmazlar Makine Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Durmaz tramvayların alımına ilişkin protokol imzaladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X