İpekböcekçiliği canlandırılacak

Büyükorhan’da ipekböcekçiliğini yeniden canlandırmak ve geliştirmek amacıyla 3 bin adet dut fidanı toprakla buluşturuldu. Proje çerçevesinde Bursa’da 69 bin dut fidanı dikilecek.

İpekböcekçiliği canlandırılacak

AYDIN KURMUŞ

Büyükorhan Düğüncüler Mahallesi Pıynar Mevkii’inde 4 hektarlık bir alanda gerçekleştirilen programda, 3 bin dut fidanı toprakla buluşturuldu. 

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ile Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğinde Uludağ Üniversitesi Büyükorhan Melek Yüksekokulu Orman ve Ormancılık Bölümü öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirilen programa, Büyükorhan Kaymakam Vekili Murat Karaloğlu, Belediye Başkanı Hasan Taş, Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Orhaneli Orman İşletme Müdürü Sadettin Özer, orman çalışanları ile vatandaşlar katıldı.

BURSA’YA 69 BİN FİDAN

Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, “Bu yörede ipekböcekçiliği yapılıyor. Geçmişte Bursa ipeğin merkezi olmuştur. Anadolu toprakları İpekyolu üzerinde durak olmuş, ama ne yazık ki, zamanla dut ağacının azalmasıyla ipekböcekçiliği de azalmış. Orman Bakanlığımız birçok konuda eylem planı hazırladı. Bunlardan birisi de Dut Eylem Planı. 2014-2016 yıllarını kapsayan plana göre tüm Türkiye’de 3 yıl içerisinde 3 milyon dut fidanı dikeceğiz. Bursa’da da 69 bin adet dut fidanı dikeceğiz. 2014-2016 yılı için şimdiye kadar 2014 yılında 14 bin dut fidanını toprakla buluşturduk. 2015 yılında 25 bin adet dut fidanı daha dikeceğiz ve kalanını da önümüzdeki yıl dikerek bu 69 bin adet dut fidanını toprakla buluşturmuş olacağız” dedi.

Bursa’da toplamda bu yıl için 1 milyon fidan dikeceklerini belirten Ahmet Köksal Coşkun, bunların 25 bininin dut fidanı, 51 bininin de ceviz ve badem fidanı olacağını söyledi.  Coşkun, amaçlarının bu fidanların köy sakinlerine gerek meyvesinden, gerekse yaprağından katkı sağlaması olduğunu ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X