Irak dinarı eriyor

Irak’ta, devam eden çatışmalar ve petrol fiyatlarındaki düşüşten dolayı dinar, ABD doları karşında değer kaybetmeye başladı.

Irak dinarı eriyor

İki ay öncesine kadar 1 ABD doları 1.200 dinar iken, son günlerde 12 bin dinar artarak 1.320 dinara ulaştı. Dolar, dinar karşısında son 5 yılın rekorunu kırarken, Erbil Şeyhallah bölgesinde tezgahların üzerinde döviz satışı yapan esnaf, dolara talebin arttığını belirterek, Irak merkezi hükümeti ve bölgesel yönetimin müdahale etmesini istedi. Irak Kürt 

‘ZARARIMIZ BÜYÜK OLUR’

Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamentosu Maliye Komisyonu Üyesi Salih Muhammet ise Merkez Bankası’nın önceleri piyasa günlük olarak 200-250 milyon dolar sürdüğünü ancak gün geçtikte bu miktarı azalttığını belirtti. 

Muhammet, şöyle devam etti: ”Bu yıl çıkarılan bütçeye göre Irak Merkez Bankası şu an piyasaya günlük 75 milyon dolar sürebiliyor. Bu yüzden piyasada dolar azaldıkça değeri yükseliyor. Ülkede neredeyse her şey dolarla satın alınarak buraya getiriliyor. Irak merkez hükümetinin bu yasayı değiştirip piyasaya sürülecek dolar miktarını arttırması gerekiyor. Aksi halde en büyük zararı halkımız ve piyasalarımız görür.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X