‘Irak ile yeni mekanizmalar oluşturulacak’

Başbakanlık, Irak Hükümetiyle güvenlik alanında işbirliğinin derinleştirilmesini teminen yeni mekanizmalar oluşturulması için bir çalışma başlatılması konusunda mutabık kalındığını açıkladı.

‘Irak ile yeni mekanizmalar oluşturulacak’

Dışişleri Müsteşarı Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Özel Temsilcileri sıfatıyla dün Bağdat’a giderek Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi ve Savunma Bakanı Halit el-Ubeydi ile görüştükleri belirtildi.

Başbakanlık’tan, Sinirlioğlu ve Fidan’ın Irak ziyaretine ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Görüşmeler sırasında Türkiye’nin, Irak’ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne duyduğu saygının vurgulandığı ifade edilen açıklamada, “DEAŞ terör örgütüne karşı mücadelede Irak yönetimine vermekte olduğumuz desteğin sürdürülmesi konusundaki kararlılığımız teyit edilmiştir” denildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“DEAŞ’la mücadeleye katılacak Iraklı gönüllülerin tarafımızdan eğitildiği Başika’daki kampa yönelik son dönemde yoğunlaşan güvenlik riskleri nedeniyle artırılan koruma gücüne mensup askeri personelin alandaki eğitim ve güvenlik durumuna göre yeniden tanzimi hususu da Irak Hükümetinin hassasiyetleri dikkate alınarak kararlaştırılmış, aynı zamanda, Irak Hükümetiyle güvenlik alanında işbirliğinin derinleştirilmesini teminen yeni mekanizmalar oluşturulması için bir çalışma başlatılması konusunda mutabık kalınmıştır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X