Irak kan gölü

Irak’ın başkenti Bağdat’ta Şiilerin yoğun olarak yaşadığı Sadr Mahallesi’nde bomba yüklü bir araç infilak etti. Patlamada 76 hayatını kaybetti, yüzlerce de yaralı var. Felluce’de de bir hastane bombalandı çoğu kadın ve çocuk 25 kişi öldü.

Irak kan gölü

ABD’nin kanlı işgalinin mirasından kurtulamayan Irak, dün güne yine saldırıyla uyandı. 

Başkent Bağdat’ın Şii yoğunluklu Sadr Mahallesi’nde, bomba yüklü bir kamyonla saldırı gerçekleştirildi. Patlayıcı taşıyan soğutucu sistemli kamyon, semtin en büyük pazar yerinde patlatıldı. Şiddetli patlamada 76 kişinin öldüğü, 200’e yakın kişinin de yaralandığı bildirildi.  Saldırının, Başbakan Haydar el İbadi’nin göreve geldiği Ağustos 2014’ten bu yana meydana gelen en büyük patlama olduğu belirtildi. 

Bu arada saldırıyı IŞİD üstlendi. Örgütün saldırıyı üstlendiği, IŞİD propagandası yapan çeşitli Twitter hesapları aracılığıyla duyuruldu ve Irak ordusuyla Şii militanların hedef alındığı belirtildi. Örgüt,  Cemila adlı pazar yerinde gerçekleştirilen saldırıda en az 90 kişinin öldüğünü ve 200 kişinin yaralandığını öne sürdü. 

HASTANE BOMBALANDI

Bağdat’taki katliamın şoku devam ederken öğleden sonra başka bir bombalama haberi geldi.Irak’ta Felluce Kadın Doğum Hastanesine 3 varil bombasıyla düzenlenen saldırı sonucu kadın ve çocuklardan oluşan 25 kişi öldü, 30 kişi de yaralandı.Hastaneye  düzenlenen hava saldırısından Irak Savunma Bakanlığı sorumlu tutuldu. Anbar İl Meclisi’nden yapılan yazılı açıklamada ‘Felluce Kadın Doğum Hastanesi, uçaklar tarafından şiddetli saldırıya uğradı. Olayda onlarca kadın ve çocuk yaşamını yitirdi veya yaralandı. Rastgele yapılan bombardımanlar, sivillere zarar veriyor’ ifadeleri kullanıldı.Saldırı sonucu hastanenin tamamen kullanılamaz hale geldiği ve  yaralıların Felluce Hastanesi’ne nakledildikleri bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X