Irak meclisinden Türkiye’ye suçlama

Irak’ta Savunma ve Güvenlik Komisyonu Musul’u IŞİD’ten kurtarmak için operasyon yapan Türkiye’yi terör örgütünü desteklemekle suçladı.

Irak meclisinden Türkiye’ye suçlama

Komisyon üyesi  Falih El Hazaali Irak topraklarındaki Türk kuvvetlerini, Irak ordusu ve Haşd Şaabi olarak adlandırılan gönülü askerlerin ‘bitireceğini’ vurgulayarak, Türkiye’nin IŞİD’i desteklediğini belirtti.

Türk askerlerini Irak’tan çıkarmak için uluslararası talepler dahil siyasi çözümlerin başarısız olduğunu söyleyen Elhazaali, Türklerin Irak’a ‘ajanlar’ aracılığıyla girdiğini iddia etti. Söz konusu ‘ajanlar’ın hedefinin Irak’ı parçalayarak Türkiye’ye toprak kazanırmak olduğunu kaydeden Elhazaali, ‘Iraklı güçler Musul’a girdikten sonra Türkiye’nin önünde iki seçenek olacaktır: Irak’tan çekilmek veya Irak güçleri tarafından askeri olarak çıkarılmak. Musul’u kurtarmak sadece IŞİD’den değil, IŞİD ve Türkiye’den kurtarmak olacaktır’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X