Irak ordusu Musul operasyonu durdurdu

Irak ordusunun, çok sayıda sivilin öldüğü Musul’da DEAŞ’a karşı yürüttüğü operasyonu durdurduğu bildirildi.

Irak ordusu Musul operasyonu durdurdu

Reuters’in haberine göre Irak Federal Polis sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, son günlerde çok yüksek boyutlara ulaşan sivil ölümlerinin, planı yeniden gözden geçirmek için operasyonu durdurma kararı almaya zorladığı belirtildi. Koalisyon güçlerine ait uçaklarının birkaç gün önce Musul’un El Cedide Mahallesi’nde yaptığı bombardımanda 3 ev içerisinde bulunan 200 sivil hayatını kaybettiği ve cenazelerin bir kısmının halen harabelerin altında olduğu ifade edilirken, Birleşmiş Milletler’den yapılan açıklamada da, Musul’dan gelen sivil ölümü haberlerinin endişe verici olduğu belirtildi.

Öte yandan ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon uçaklarının Musul’un batısında gerçekleştirdiği hava saldırılarında 230 sivilin hayatını kaybettiğine yönelik iddialar üzerine 17-23 Mart tarihleri arasındaki hava saldırıları ile ilgili inceleme başlattığını açıkladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X