Irak ordusu Ramadi’ye girdi

Irak güvenlik güçlerinin terör örgütü IŞİD’in elinde bulunan Ramadi Barajı’nda kontrolü sağladığı ve orduya bağlı birliklerin kente girdikleri bildirildi.

Irak ordusu Ramadi’ye girdi

Birliklerin, IŞİD’in saldırıları koordine ettiği merkez olarak kullanılan binaya girdiği gelen bilgiler arasında. IŞİD militanlarının ise kentten çekildiği belirtiliyor. Irak Savunma Bakanlığı’na bağlı ‘Savaş Medyası Ağı’ tarafından yapılan açıklamada, 10. Tugay birliklerinin Ramadi Barajı ve çevresindeki bölgeleri IŞİD’ten geri alarak kontrolü sağladığı kaydedildi.

KONTROL SAĞLANDI

Güvenlik güçlerinin, Elbu Faraj ile Fırat Nehri arasındaki yolda da kontrolü sağladığı belirtilen açıklamada, Felluce’nin güneyinde IŞİD’e ait iki mevzinin hava saldırısı sonucu imha edildiği ve Irak savaş uçaklarının Felluce yakınlarındaki Naimiyye bölgesinde düzenlediği saldırıda 3 IŞİD militanın öldürüldüğü kaydedildi. Açıklamada, 1 barınak ile silah deposunun havaya uçurulduğu ifade edildi. Irak Terörle Mücadele Kurumu da güvenlik güçlerinin Ramadi kent merkezindeki el-Hoz bölgesinin tamamını IŞİD’ten geri aldığını doğruladı. Ramadi, mayıs ayında IŞİD’in eline geçmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X