Irak ordusundan DAEŞ’e darbe

Irak ordusu, Ramadi’de terör örgütü DAEŞ’in kontrolündeki Elbu Ferrac bölgesinde ilerleme kaydetti.

Irak ordusundan DAEŞ’e darbe

Irak ordusunun, Enbar’ın merkezi Ramadi’de terör örgütü DAEŞ’in kontrolündeki Elbu Ferrac bölgesinde ilerleme kaydettiği, 60 militanın öldürüldüğü bildirildi.

Irak ordusuna bağlı Ez-Zehebiyye Bölüğü Komutan Yardımcısı Abdulemir el-Hazreci, AA muhabirine, “Güvenlik güçleri, Irak ordusuna ve koalisyon güçlerine ait uçakların havadan desteğiyle başlattığı operasyonda, Elbu Ferrac bölgesinin batısında ilerleme kaydetti ve batı yakası kontrol altına alındı” dedi.

Hazreci, “Güvenlik güçleri operasyon sırasında 60 DAEŞ militanını öldürdü, ağır silah yüklü 4 aracı kullanılamaz hale getirdi. Elbu Ferrac’ın merkezine doğru ilerleme devam ediyor” diye konuştu.

Bu arada Enbar Valisi Suheyb er-Ravi de başkent Bağdat’ta İçişleri Bakanı Muhammed Salim el-Gabban ve Enbar Emniyet Müdürü Kazım Muhammed el-Fehdavi ile bir araya gelerek, Enbar’da DAEŞ’e yönelik operasyonları görüştüğünü belirtti.

Ravi, görüşmede, İçişleri Bakanlığı’nın Enbar’ın DAEŞ militanlarından temizlenmesi ve şehirde kontrolün sağlanması için yaptığı hazırlıkların ele alındığını dile getirerek, “Gabban, bakanlığın, Enbar’ın kurtarılması operasyonunda tüm çabasını harcamaktan geri durmayacağını ve orada savaşan güvenlik güçlerine silah ve mühimmat desteği sağlanacağını söyledi” ifadelerini kullandı.

Irak ordusu geçen hafta Suudi Arabistan ve Ürdün sınırındaki Enbar’dan DAEŞ militanlarını çıkarmak için operasyon başlatmış ancak DAEŞ’in cuma günü Ramadi’nin kuzeyindeki Elbu Ferrac ve Elbu Iyse bölgelerini kontrol altına aldığı açıklanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X