Irak sınırına dört kapı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Irak sınırında kapı sayısını kısa sürede 4’e çıkaracaklarını belirterek, ”Üzümlü Sınır Kapısı faaliyete geçti, Derecik Sınır Kapısı da yakında faaliyete geçecek, Ovaköy Sınır Kapısı’nın çalışmalarına başlıyoruz.

Irak sınırına dört kapı

Sarp Sınır Kapısı’nı da yenilediklerini dile getiren Canikli, Gürcistan ile başka bir kapı çalışması daha olduğunu açıkladı. Canikli, ”Biz hazırız ama Gürcistan’ın ilave yatırım yapması gerekiyor, onlar da bu yatırımı üstlenmek istemiyorlar” ifadelerini kullandı.

İRAN’LA ÇALIŞMALAR

Canikli, aynı durumun İran için de geçerli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: ”Bizim ‘Yapalım, daha sonra öderseniz’ şeklinde bir düşüncemiz var. İran tarafında 500 milyon dolarlık yatırım gerektiğini söylüyorlar onların iddiası ama biz o kadar olduğunu tahmin etmiyoruz. Önce tırların geçişine imkan sağlayacak şekilde yaklaşık 14 kilometrelik yol yapılması gerekiyor. Hatta onlar ‘siz yapın biz verelim’ modeline razılar, detaylarını önümüzdeki günlerde konuşacağız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X