Irak yasta

Irak’ın başkenti Bağdat’ta hafta sonu düzenlenen bombalı saldırıda ölenlerin sayısı 213’e yükseldi. Ülkeda 3 günlük ulusal yas ilan edilirken, eleştirilerin hedefindeki hükümet ise yeni güvenlik önlemlerini açıkladı.

Irak yasta

Irak bu yılın en kanlı  saldırısı sonrası yasta. Ülkede 3 gün ulusal yas ilan edildi. Iraklılar başkent Bağdat’ın  Kerrada semtinde saldırını düzenlendiği yerde bir araya gelip yaşamını yitirenlerin anısına mum yakıp dua etti.  Öfkeli kalabalık, intihar eylemini üstlenen terör örgütü IŞİD aleyhinde sloganlar attı. 

Kanlı saldırı sonrası Irak hükümeti başkent Bağdat girişlerinde güvenlik önlemlerinin artırılacağını açıkladı. Yeni güvenlik önlemleri arasında, öncelikle sahte patlayıcı dedektörlerinin kullanımının  yasaklanması var. Bunun dışında  güvenlik personelinin  kontrol noktalarında cep  telefonlarını kullanmaları da yasaklandı. Yeni önlemler, devriye uçuşlarının takviyesini, güvenlik güçleri arasındaki koordinasyonun artırılmasını ve kontrol noktalarının yeniden düzenlenmesini de içeriyor. 

ARAMALAR SÜRÜYOR

Onlarca kişinin hayatını kaybettiği ve  200 kişinin yaralandığı saldırı, hafta sonu gece yarısı  restoran ve alışveriş  merkezinin yakınlarında  düzenlendi.  Saldırı sırasında  sahur öncesi Iraklılar  dışarıda oldukları için bilanço ağır oldu. Patlamanın ardından  caddeki bazı   binalar ve çevredeki araçlar alev aldı. Enkaz altında hala  arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Saldırı Irak Ordusu’nun  felluce kentini  terör örgütü IŞİD’in  elinden geri almasının ardından gerçekleşti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X