Irak’ta bomba yüklü ambulanslarla saldırı

Irak’ın Tikrit ve Samarra kentlerinde ambulanslarla düzenlenen bombalı saldırılarda 23 kişinin yaşamını yitirdiği, 58 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Irak’ta bomba yüklü ambulanslarla saldırı

Musul’un terör örgütü DEAŞ’tan temizlenmesi amacıyla başlatılan operasyonlar sürerken, Başkent Bağdat’ın kuzeyindeki Tikrit ve Samarra kentlerinde dün sabah saatlerinde bomba yüklü ambulanslarla saldırı düzenlendi.

Tikrit’te bomba yüklü bir ambulansın kent girişindeki kontrol noktasında patlatılması sonucu 13 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Salahaddin İl Meclis Üyesi Münir Hüseyin, Tikrit’te kontrol noktasını hedef alan bombalı saldırıda biri tuğgeneral rütbeli emniyet mensubu olmak üzere ölü sayısının 13’e, yaralıların 31’e yükseldiğini söyledi.

SAMARRA’DA 10 ÖLÜ…

Öte yandan Samarra kentindeki saldırıda da bir caminin otoparkında yine bomba yüklü ambulansın infilak ettirilmesi sonucu 10 kişinin öldüğü belirtildi.

Salahaddin Operasyonları Komutanlığı’nda görevli yüzbaşı Saad Muhammed, Samarra kentindeki saldırıda ölenlerin sayısının 10’a, yaralıların ise 27’ye yükseldiğini bildirdi.

Muhammed, saldırıda hayatını kaybedenler ile yaralananlar arasında İranlı ziyaretçilerin bulunduğunu aktardı.

Saldırıları terör örgütü DEAŞ üstlenirken, her iki kentte de sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X