Irak’ta büyük operasyon!

Irak’ta Peşmerge güçleri terör örgütü IŞİD kontrolündeki Musul’un Hazır bölgesindeki bazı bölgelerin kurtarılması için geniş çaplı operasyon başlattı. Operasyonda 6 köy IŞİD’den geri alındı.

Irak’ta büyük operasyon!

Peşmerge güçlerinin, koalisyon güçlerinin hava desteğiyle dün sabah erken saatlerde Musul’un Hazır, Mahmur ve Güwer bölgelerinde terör örgütü IŞİD’e yönelik büyük bir operasyon başlattı. 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin komuta ettiği belirtilen operasyonda 10 kilometre ilerleme sağlandığı belirtildi. Peşmerge güçlerinin Hazır bölgesinde başlattığı operasyonda ilk olarak Kerkeşe, Ebzah, Keyretah ve Tıl Hamid köylerinin geri alındığı duyurulurken, bu sayının daha sonra 6’ya çıktığı kaydedildi. Çatışmalar sırasında bir gazetecinin hayatını kaybettiği belirtildi.

HAVA DESTEĞİ

Operasyona çok sayıda Peşmerge gücünün ağır silahlarla katıldığını belirten Hazır Cephesi Peşmerge Komutanı Albay Seyid Hejar, uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının da operasyona destek verdiğini aktardı. Hejar, Musul kent merkezine yapılacak operasyondan önce ovadaki tüm köylerin ve önemli bölgelerin geri alınması için aşamalı olarak ilerleme sağlandığını sözlerine ekledi. 

Peşmerge Komutanı Arıf Teyfur ise IŞİD’den geri alınan köylerin sadece Kürtlere ait olmadığını, Arap ve Türkmen köylerinin de kurtarıldığını ifade etti. Geri alınan köyler Musul kent merkezinden 17 kilometre mesafede yer alıyor.

ÖNCE TELAFER

Irak ordusunun Musul’u terör örgütü IŞİD’den kurtarma operasyonu için kentin güneyindeki stratejik Kayyara kasabasının ele geçirilmesinin büyük önem taşıdığı belirtildi. Irak meclisindeki Güvenlik ve Savunma Komitesi üyesi Mofak Rubayi, Musul’da da Felluce operasyonuna benzer bir askeri taktik izleneceği bilgisini verdi. Rubayi, Irak güçlerinin önce kente bağlı Telafer ve el-Baaç ilçelerini geri alacağını, daha sonra kent merkezine yöneleceğini aktardı.

BARZANİ ÇATIŞMA BÖLGESİNDE

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Musul ovasında başlatılan operasyonu yakından takip etmek için çatışma bölgesine gitti. 

Barzani, cephelerdeki Peşmerge komutanlarından operasyona ilişkin bilgi almak için yoğun güvenlik önlemleri altında Musul’un Hazır bölgesindeki Verdek ve Gezekan köyleri arasındaki Peşmerge cephesine gitti. Barzani, komutanların harita üzerinden verdiği detaylı bilgileri dinledi. Mahmur-Güver Peşmerge Komutanı Sirvan Barzani, 15 militanın öldürüldüğünü ve 14 kilometre ilerleme kaydedildiğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X