Irak’tan Rusya’ya ‘IŞİD konvoylarını vur’ izni

Irak Meclisi Güvenlik ve Savunma Komitesi Başkanı Hakim ez-Zamili, ülkesinin Rusya’ya Suriye’den Irak’a giren terör örgütü IŞİD’e ait konvoyların hedef alınması konusunda yetki verdiğini açıkladı.

Irak’tan Rusya’ya ‘IŞİD konvoylarını vur’ izni

Zamili, yayımladığı yazılı açıklamada, “Rusya’nın yönettiği Dörtlü Enformasyon Merkezi’nin, henüz yeni bir birim olduğunu ancak çok kısa süre içerisinde Salahaddin vilayetine bağlı, ülkenin en büyük petrol rafinerisine sahip Beyci ilçesindeki çatışmaları oldukça hafif tahribatla sonlandırmaya ve IŞİD hedeflerine ilişkin Suriye’den önemli bilgilerin alınmasına katkı sağladığı” kaydedildi.

Açıklamada, “Irak, Rusya ile Suriye’den Irak’a giren IŞİD konvoylarını vurması konusunda anlaşmaya vardı” denildi.

Rusya’nın Suriye’deki iç savaşa geniş çaplı askeri güçle müdahil olması, yürütülen operasyonların stratejik hedefleri ve muhtemel sonuçları açısından tartışılmaya devam ederken, Irak ordusuna bağlı Ortak Operasyon Komutanlığı bu ay başında IŞİD mevzilerinin hedef alınması amacıyla Irak, Suriye, Rusya ve İran arasında istihbarat ve güvenlik alanında koordinasyona başlandığını duyurmuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X