Iraktan şok iddia: Başika’ya saldırı olmadı

Başika Kampı’na yapılan IŞİD saldırısıyla ilgili olarak Bağdat-Ankara arasında polemik başladı. Irak, IŞİD’in Türk askerlerinin bulunduğu kampa saldırı yaptığı haberinin asılsız olduğunu öne sürdü.

Iraktan şok iddia: Başika’ya saldırı olmadı

Türkiye ile Irak arasında gerilimine neden olan Başika askeri kampına perşembe gecesi IŞİD militanları tarafından düzenlenen ve 18 militanın öldürüldüğü saldırı ile ilgili Bağdat’tan tepki geldi. 

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı, IŞİD’in Musul’da Türk askerlerinin bulunduğu Başika kampına saldırı düzenlediği haberlerinin asılsız olduğunu ve çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu. Açıklamada, ‘Başika veya Irak’ın herhangi bir yerinde Türk birliği ile IŞİD mensupları arasında çatışma yaşanmamıştır’ denildi. 

Musul eski Valisi Esil Nuceyfi de, IŞİD’in Başika Kampı’na saldırdığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etmişti. 

ANKARA DOĞRULADI

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ise saldırıyla ilgili haberleri dün doğrulamıştı. Erdoğan, İŞİD saldırısında 18 militanının öldürüldüğünü açıklarken,  kamptaki Türk askerlerinin ise zarar görmediğini söylemişti. 

Geçtiğimiz ay da Başika kampı IŞİD tarafından bombalanmış, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) olayda 4 Türk askerinin yaralandığını açıklamıştı. 

Türkiye’nin Musul’daki Başika kampına 4 Aralık’ta asker göndermesi, Bağdat-Ankara arasında büyük gerilim yaratmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X