Irak’tan tehdit

Bağdat yönetimi, Türkiye’nin Başika Kampı’ndan askerlerini çekmemesi konusunda yine uyardı. Irak Dışişleri Bakanı El Caferi, Türk askerlerinin çekilmemesi durumunda askeri operasyona başvuracaklarını söyledi.

Irak’tan tehdit

Irak, Musul kenti yakınlarındaki Başika kasabasında bulunan Türk askerlerinin çekilmesi konusunda Ankara’yı bir kez daha uyardı.

Dışişleri Bakanı İbrahim el Caferi, Türkiye’nin Musul yakınlarındaki Başika Kampı’ndan askerlerini çekmesi talebini yineleyerek, ‘aksi takdirde Bağdat’ın askeri operasyonu düşünmek zorunda kalacağını’  söyledi. Caferi, Bağdat’ın, durumu barışçıl araçlarla halletmeye çalışmayı sürdüreceğini belirterek, ‘Ancak  başka bir çözüm kalmazsa, bize savaş dayatılırsa, egemenliğimizi savunmak için bunu düşüneceğiz’ dedi.

RUSYA: KÜSTAHÇA 

Bu arada Türk askerinin Irak’taki varlığı ile ilgili değerlendirmede bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD ve Türkiye’ye karşı sert sözler sarf etti. 

Rus Zvezda televizyon kanalına konuşan  Lavrov, Türkiye’yi kast ederek, ‘Irak bizi çağırdı, Irak’ı seviyoruz ve onları eğitmeye çalışıyoruz. Ancak Suriye diktatör, günleri sayılı, bombalayacağız. Kimseye sormayız. Türkler şu anda böyle düşünüyorlar. Eğer ABD’nin öncülük ettiği koalisyonun, ‘Suriye’de biz teröristlerin nerede olduğunu, kimi bombalayacağımızı biliyoruz, o yüzden bizim hükümetten hiçbir izin almamıza gerek yok’ şeklindeki kibri olmasaydı, öyle düşünüyorum ki Türkiye, Irak’a karşı şu anda böyle küstahça, açıkça davranamazdı’ şeklinde konuştu. 

IŞİD TANKERLERİNİ VURDUK 

Bu arada Rusya Savunma Bakanlığı, dün Suriye’den Türkiye’ye giden IŞİD’e ait petrol tankerlerinin Rus savaş uçakları tarafından vurulduğunu bildirdi. Bakanlık sözcülüğü tarafından yapılan açıklamada, Rus savaş uçaklarının Türkiye’ye kaçak petrol götüren 20 petrol tankerinin Suriye’nin İdlib kentinde imha edildiği belirtildi.  Yetkililer ayrıca, Deyr ez Zor ve Halep’te de teröristlerin kontrolünde olan altı petrol rafinerisinin hava saldırılarında imha edildiğini aktardı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X