İran askerine pusu: 10 ölü

Irak sınırındaki İran’ın Serdeşt kentinde Devrim Muhafızları Kürt güçleri arasında çıkan çatışmada 10 asker öldü. İran Ordusu tarafından bölgeye çok sayıda takviye birlik gönderildiği bildirildi.

İran askerine pusu: 10 ölü

İran-Irak Kürt güçlerle İran Devrim Muhafızları arasında Azerbaycan Eyaleti’nde bulunan Serdeşt kentinde çatışma çıktığı bildirildi.  Çatışmada aralarında üst düzey bir komutanın da bulunduğu 10 İran askerinin öldüğü, 20 askerin de yaralandığı belirtildi.

İran hükümetinin çıkan çatışmaların ardından bölgeye çok sayıda helikopterle birlikte askeri birimlerini gönderdiği bildirildi.

Kürdistan Demokrat Partisi-İran(KDP-İ) Başkanlık Konseyi üyesi Muhammed Salih de yaptığı açıklamada, Batı Azerbaycan eyaletine bağlı Serdeşt bölgesinde İran ve Kürt güçleri arasında çatışma çıktığını doğruladı. 

PUSU KURDULAR 

Muhammed Salih açıklamada, ”Bize gelen bilgilere göre, İran-Irak sınırına yakın Serdeşt kent kırsalında geçen gün Kürt güçleri ve İran askerleri arasında yoğun çatışmalar yaşandı. Bunun üzerine Kürt güçleri, askerlerin güzergahına pusu kurdu. Çıkan çatışmalar sonucu 10 asker öldürüldü, 20’si yaralandı. Bölgedeki üst düzey bir komutan da ölenler arasında’ dedi.

Azerbaycan Eyaleti’nin en güneyindeki Serdeşt kentinin çoğunluğunu kürtler oluşturuyor ve şehir, Irak sınırına yakın konumda bulunuyor.

Bölgede sünni grupların İran ordusuna saldırılar düzenlediği  ve Tahran yönetimiyle gruplar arasında sık sık çatışmalar yaşandığı ifade edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X