İran Devrim Muhafızları: Nükleer anlaşma kabul edilemez

İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi, İran ile 5+1 ülkeleri arasındaki nükleer müzakerelerde varılan anlaşmayı eleştirdi.

İran Devrim Muhafızları: Nükleer anlaşma kabul edilemez

Caferi, anlaşmanın bazı kısımlarının ülkesinin kırmızı çizgileriyle çeliştiğini söyledi. 

Devrim Muhafızları Ordusuna yakınlığıyla bilinen yarı resmi Tasnim haber ajansında yer alan haberde Caferi’nin, ‘Ülkemizin kırmızı çizgileriyle çelişen herhangi bir kararın hiçbir geçerliliği yok’ değerlendirmesine yer verildi. Caferi, ‘Anlaşma taslağında yer alan bazı konular, özellikle askeri kapasite konusu İran’ın kırmızı çizgileriyle çelişiyor. Bunu hiçbir zaman kabul etmeyeceğiz’ ifadelerini kullandı. 

ALMANYA’YA RET 

Öte yandan Almanya’dan gelen ‘İran Batılı ülkelerle ekonomik ilişkilerini geliştirmek istiyorsa İsrail’le ilişkilerini iyileştirmeli’ çıkışına Tahran’dan sert yanıt geldi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, ‘Bölgesel konularda Almanya ile tamamen farklı noktalardayız. Son 35 yıldaki pek çok farklı olayda dile getirdiğimiz gibi bizim durduğumuz nokta son derece açık’ dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X