İran: Doğalgaz normal seviyesine döndü

İran’ın Türkiye’ye gönderdiği gazı yarı yarıya kesmesi Rusya ile olan ilişkiler de göz önüne alındığında panik havası yarattı.

İran: Doğalgaz normal seviyesine döndü

Fakat uzmanlar bunun her yıl yaşanan bir durum olduğunu belirtiyor. Uzmanlara göre İran’da geçen hafta hava sıcaklıkları 13-15 derece idi, bu hafta sıcaklıkların 6-7 dereceye düşmesi ülkede iç tüketimi artırdı.

İran bu yüzden her yıl olduğu gibi Türkiye’nin vanasını kıstı! İran ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada pazartesi günü hatlarda oluşan bir arızadan dolayı gaz arzında sıkıntı olduğunu, şu an durumun düzeldiğini açıkladı.

İran’ın Türkiye’ye gönderdiği günlük doğalgaz miktarını yüzde 50’ye varan oranda azaltmasının olağanüstü bir durum olmadığı, bunun her yıl yaşandığı belirtiliyor. Doğalgaz piyasası uzmanları, İran’ın Türkiye’ye gönderdiği günlük doğalgaz miktarını yüzde 50’ye varan oranda azaltmasının olağanüstü bir durum olmadığını, bunun her yıl yaşandığını belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X