İran füze kapasitesini artırmaya devam edecek

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ülkesinin savunma ve füze kapasitesini artırmaya yönelik çalışmalara devam edeceğini söyledi.

İran füze kapasitesini artırmaya devam edecek

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun İran ile varılan nükleer anlaşmayı destekleyen kararına Tahran yönetiminin aykırı davrandığı yönündeki ABD iddialarını yalanlayan Kasımi, İranlı Öğrenciler Haber Ajansı İSNA’ya açıklama yaptı, Kasımi, ”ABD bu tür sorunları ve İran’ın içişlerine uygunsuz müdahaleleri dile getirerek, nükleer anlaşma konusundaki hatalı stratejisinin üzerini kapatıyor. Bu nedenle sürekli nükleer anlaşmanın ve BM’nin 2231 sayılı kararının sonuçsuz kaldığını söylüyor. Kararı, anlaşmadan çekilen (ABD) bir ülke ihlal etmiştir. İran savunma ve füze kapasitesini artırmaya devam edecektir” dedi.

‘KARŞI DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ…’

ABD’nin İran’ın gelişmesine engel olamayacağını savunan Kasımi, ”ABD’li siyasetçiler bu tür propaganda araçları ve psikolojik savaşla Tahran’ın füze faaliyetleri ve teknoloji alanındaki gelişmelerinin önünde engel oluşturamaz” ifadesini kullandı.

İran-Irak savaşına da atıf yapan Kasımi, ”8 yıllık savaş tecrübesi bize bölgemizde savunma konusunda kimseye güvenmemiz gerektiğini öğretti. Bu nedenle kendi gücümüzle hareket ediyoruz” diye konuştu.
İran’ın sahip olduğu füzelerin savunma amaçlı olduğunu iddia eden Kasımi, füze gücüyle kötü hedeflerin karşısında durmaya devam edeceklerini vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X